четвъртък, 15 септември 2011 г.

Life is a... piece of cheesecake

To tell you the truth my husband’s eyes started to well up when he had the first bite of the cheesecakes. No, not because they were so bad, but because of their deliciousness. That and the fact that his wife had finally made him something sweet to eat J

Yes, it doesn’t happen often for me to make something more exquisite in the kitchen than a salad for lunch, but this cheesecake turned out to be one of my biggest triumphs. Delicious, just the right sweetness and texture and a lot of it!

OK, here is the recipe, because I promised Annie – it will be both in English and in Bulgarian. I guarantee great results!




Woogie-boogie cheesecake recipe with blueberries:

For the base *** За блата:
  • Butter cookies – about 300 g *** Обикновени/маслени бисквитиоколо 300 гр.
  • Butter – about 150 g *** Масло – около 150 гр.
For the cream *** За крема:
  • Cream cheese – 300 g *** Крема сирене – 300 гр.
  • Ricotta cheese/Philadelphia cheese – 300 g *** Сирене” рикота”/ може и Филаделфия – 300 гр.
  • Sugar – 1 coffee cup *** Захар – 1 ч. ч.
  • Sour cream – 1 coffee cup *** Заквасена сметана – 1 ч. ч.
  • Juice from a lemon – 1 table spoon *** Сок от лимон – 1 с. л.
  • Vanilla extract - 1 table spoon *** Ванилова есенция – 1 с. л.
  • Blueberry jamabout one jar *** Сладко от боровинки – 1 буркан
The biscuits are smashed and mixed well with the butter. The batter is placed at the bottom of the baking tin or of whatever you will put the cheesecakes in. The cream cheese and the Ricotta cheese (Philadelphia cheese) are whipped with the sugar until they become fluffy. Then the sour cream is added, the lemon juice and the vanilla extract. They should be mixed well. The cream is then poured over the biscuit and butter base. Then the blueberry jam is put on top of that but instead of the blueberries you can put strawberry, raspberry or blackberry jam. Then place in the fridge of about half an hour and we are ready to enjoy!

Бисквитите се натрошават и се смесват добре с маслото. Полученото тесто се разпределя по дъното на тава или форма. „Крема” сиренето и сиренето „Рикота или Филаделфия” се разбиват с захарта с миксер докато станат пухкави. При непрекъснато разбиване се прибавят и заквасената сметана, сокът от лимон и есенцията от ванилия. Отново се разбиват добре. Получената смес се излива върху тестото от бисквити и масло. Отгоре се намазва с боровинковото сладко. Този чийзкейк може да се приготви и със ягодово, смокиново, малиново или каквото сладко предпочитате. След това поставете чийзкейка в хладилника за около половин час и да ви е сладко J

2 коментара:

  1. Ммм, наистина вълшебно изглежда!Вариантът без печене е по-лесен без да се отрази на великолепния вкус! МНОООГО благодаря :)
    ПС: И нашите ще са ти благодарни като им завъртя по една купичка тези дни :*

    ОтговорИзтриване
  2. OmmNOMNOMNOMNOM :) Беше Мммм-МММММ-МмМмМ! :)

    ОтговорИзтриване